top of page
Logo
Logo

Om os

UngK

De første spadestik til at skabe en ungdomskirke for de 18-30 årige i Aarhus blev taget i 2009, og i 2013 blev UngKs første præst ansat. Lige siden har vi arbejdet med at skabe det, som vi kender ved UngK i dag, nemlig en anderledes udgave af folkekirken, hvor vi har skiftet kirkebænkene ud med sofaer og yogamåtter, hvor du i stedet for gudstjenester kan komme til alternativer til gudstjenester, eftertænksomhed, koncerter, højskolesang, fællesspisning og meget andet, og hvor du altid er velkommen til at komme forbi til en kop kaffe eller en kold øl eller sodavand.  

  

UngK er en del af Folkekirken, men din religiøse overbevisning er er din egen – og du er hjertelig velkommen uafhængig af, om du har en tro eller ej. UngK danner rammen for mange forskelligartede arrangementer.  

  

Alle vores arrangementer, fællesskaber og samarbejder er udformet ud fra vores fire overordnede visioner, som handler om:  

  

  • UngK er en kirke, hvor du er velkommen uanset din religiøse overbevisning, og hvor vi efterstræber at alle skal føle sig velkomne.  

  • UngK vil vise en alternativ udgave af folkekirken, og vise hvad den kan tilbyde 

  • Vi slår ring om de udfordrende sider i livet, så ingen føler sig udenfor eller forkerte i fællesskabet.

  • UngK samarbejder gerne, og vi ønsker at skabe en ungdomskultur, hvor man godt må fejle. Det betyder, at vi har fokus på processen og ikke så meget resultatet.  

      

UngK

I UngK kan du opleve mange forskellig slags aktiviteter: koncerter, TALKS, One Day Festival, linoleumstryk, strikkeklub og meget mere. Du kan altid komme til arrangementer i UngK og vide, at de er skabt ud fra vores visioner og med tanke på, at det inkluderende fællesskab og mødet med andre er i højsæde.  

  

UngK samarbejder gerne, og hvis du har en idé til noget, som passer ind i UngKs visioner, så læs mere her.

bottom of page