top of page

ons. 02. nov.

|

UngK

Talk : Lad os tale om døden

I anledning af Allehelgen inviterer vi onsdag den 2. november til gratis TALK med forfatterne Vilma Sandnes Johansson og Joakim Kruse Lykke. Tidligere på året høstede de begge flotte anmeldelser for deres debutromaner om som ung at miste sin mor.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Talk : Lad os tale om døden
Talk : Lad os tale om døden

Tid & sted

02. nov. 2022, 18.30 – 21.00

UngK, Nørre Allé 23, 8000 Aarhus, Danmark

Om eventet

Lad os tale om døden

I anledning af Allehelgen inviterer vi onsdag den 2. november til gratis TALK med forfatterne Vilma Sandnes Johansson og Joakim Kruse Lykke. Tidligere på året høstede de begge flotte anmeldelser for deres debutromaner om som ung at miste sin mor. I løbet af aftenen vil de fortælle deres historie og læse uddrag fra deres bøger. Det hele i samtale med sognepræst og sorggruppeleder Christina Holm Egelund. Vi kommer ind på temaer som ventesorg, relationer, minder og det at møde mennesker i sorg. Der er også mulighed for spørgsmål og refleksioner – kort sagt vi taler om døden denne aften i UngK.

At give rum for sorgen På denne onsdag aften giver vi plads for et af de tungere emner. Det sker som optakt til Allehelgen. Allehelgen falder første søndag i november, og er den dag, hvor kirken giver særlig plads til at sørge over dem vi har mistet. Fra sit arbejde med sorggrupper møder Christina Holm Egelund ofte unge, som oplever, at der ikke er meget hensyn og plads til at sørge. I aftenenes TALK giver vi plads til at blive klogere på den ensomhed, som ofte følger med at miste – og veje til nyt håb og mod på livet.

Sorggrupper i Aarhus Folkekirken i Aarhus har sorggrupper for unge, unge-voksne samt voksne og ældre rundt om i Aarhus. Her mødes man og taler med andre, der har mistet en nærtstående. Grupperne ledes af frivillige, som har erfaring med sorgarbejde og det at lede grupper. Det er gratis at deltage, og man behøver ikke at have tilknytning til Folkekirken for at være med. Læs mere om de enkelte grupper på hjemmesiden for Folkekirken i Aarhus: https://www.fkaa.dk/sorggrupper

Mere om Joakim Kruse Lykke 

Joakim Kruse Lykke er udannet fra Forfatterskolen i år, uddannet billedkunstner fra Kungliga Konsthögskolan i Stockholm i 2020 og debuterede i april 2022 med romanen "Et sted at være mor fra" på Forlaget Gyldendal.

"Et sted at være mor fra" er en søns rå og smertelige fortælling om en mors terminale sygdomsforløb. Joakim Kruse Lykke går i sin ordknappe roman helt tæt på kroppen og sorgen og på den særlige form for intimitet, der kan opstå i overgangen mellem liv og død. En voldsom, øm og håbefuld historie, der borer sig ned i en af de mest fundamentale erfaringer i livet: oplevelsen af at miste.

Mere om Vilma Sandnes Johansson

Vilma Sandnes Johansson (f. 2000) er født og opvokset i København. I 2022 debuterede hun med romanen ‘Tænk ikke på mig’ – en rørende og sælsomt livsbekræftende fortælling om at være teenager, imens ens mor konstant er ved at dø, men bliver ved med at være i live. En autofiktiv roman om sygdom, kærlighed, latter, ensomhed og sorg. Og om følelsen af hverken at turde give eller bede om hjælp.

OBS

Arrangementet er gratis. 

Program

Døre åbner: 18.30

TALK: 19.00-20.00 

Spørgsmålsrunde: 20.00-20.30

Døre lukker: 21.00

Billetter

  • Talk : Lad os tale om døden

    Denne billet er din reservation til Talk med Joakim Kruse Lykke og Vilma Sandnes Johansson onsdag d. 2. november.

    0,00 kr.
    Salg slut

Total

0,00 kr.

Del denne begivenhed

bottom of page